Feyenoord aangekomen in stralend Napels

VIDEOVele agenten, één Feyenoordsupporter en een handvol Italianen verwelkomden Feyenoord vanmiddag rond één uur in Napels. Het eerste elftal slaapt in een hotel aan de haven, met een spectaculair uitzicht over de baai.

De spelers van zowel het eerste van Feyenoord als het team onder 19 vertrokken vanmorgen vanaf Rotterdam Airport. Zonder Eric Botteghin, die kampt met een knieblessure.

Eenmaal in Napels reed de bus met de spelers onder begeleiding van de politie naar de haven, zodat ze weinig last hadden van het drukke verkeer dat al toeterend zich een weg baant door de smalle stad. Een groot voordeel is dat de weg langs de haven autovrij is, zodat de spelers geen last zullen hebben van het toeterconcert de gehele dag in Napels.

De ene Feyenoordsupporter die van een afstandje toekeek liep toevallig langs het hotel. ,,Ik zag de politie en dacht: He, wie weet slaapt Feyenoord hier.’’ Ook een handvol Italianen bekeek de komst van de Rotterdamse club, onderwijl met elkaar sprekend over Manchester City. Het was een schril contrast met de gekte rond de aankomst van Manchester United en Fenerbahce verleden seizoen in Rotterdam.

Besloten

De spelers hebben vanavond de laatste training voor het eerste uitduel in de Champions League. Deze training is besloten. Daarvoor is een persconferentie, waarbij naast trainer Giovanni van Bronckhorst ook Steven Berghuis zal aanschuiven.

Feyenoord onder 19 speelt morgen zijn eigen wedstrijd tegen Napoli in de UEFA Youth League. Hier zouden net als bij de wedstrijd ’s avonds in het Stadio San Paolo geen fans van Feyenoord welkom zijn.

Volledig scherm
Feyenoordspelers Bart Nieuwkoop en Sven van Beek stappen uit de bus bij hun hotel in Napels. © RV

Raymond van Meenen on Twitter

@sscnapoli Veilig aangekomen in Napels en onder begeleiding van La Polizia naar ons hotel. Vanmiddag een training. #Feyenoord #Onder19 #UYL #napfey https://t.co/3dmVtGvkw5

In samenwerking met indebuurt Rotterdam