Volledig scherm
Een impressie van Feyenoord City. © OMA

Feyenoord City zorgt per jaar voor 310 banen op Zuid

Feyenoord City levert jaarlijks 310 banen op in Rotterdam-Zuid. Het gaat om laag- en ongeschoold werk, waarvan 60 arbeidsplaatsen zijn te vinden in de bouw, 125 in de exploitatie en 125 bij werkgevers die deelnemen aan deze mega-ontwikkeling op Zuid. Het gaat in alle gevallen om werk voor bijstandsgerechtigden op de linker Maasoever.

Dat schrijft directeur Marco Pastors namens het bestuur van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) in een brief aan de Rotterdamse gemeenteraad. De commissie bouwen en wonen spreekt morgen over de bouw van een nieuw Feyenoordstadion, dat 365 miljoen euro moet gaan kosten. De stad is gevraagd om hieraan 40 miljoen euro aan aandelen bij te dragen. Het profijt voor de omliggende wijken is daarbij een belangrijke overweging.

NPRZ en Feyenoord City hebben recent afspraken gemaakt over de impuls die de omgeving moet krijgen. Naast werkgelegenheid kunnen onder andere MBO'ers hier hun carrière starten en wordt een sportprogramma opgezet om jonge inwoners van Zuid 'in beweging' te krijgen. ,,Feyenoord City bereikt in 10 jaar met diverse sportprogramma's minimaal 15.000 jongeren op Zuid'', zo valt in de brief te lezen.

Feyenoord wil een speciale organisatie optuigen om al deze programma's in goede banen te leiden. Daarvoor wordt vanaf 1 januari 2018 een budget van 1 miljoen euro vrijgemaakt. De verwachting is dat Feyenoord City vooral Hillesluis, Afrikaanderwijk, Bloemhof en Feijenoord opstuwt in de vaart der volkeren. ,,Meer inwoners van deze wijken zullen de weg naar school, werk en perspectief in onze maatschappij vinden.''

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam