Volledig scherm
Feyenoord-directeur Mark Koevermans: ,,Een iconisch gebouw, waar we over 100 jaar nog spelen.’’ © ANP Sport

Feyenoord-directeur Koevermans: ‘We willen nieuw stadion over de streep trekken’

Feyenoord blijft voorstander van een nieuw stadion. Mits wordt voldaan aan een aantal harde voorwaarden, zo stelde algemeen directeur Mark Koevermans vanavond in de Kuip tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club. Die moet jaarlijks tenminste 25 miljoen euro aan dit ambitieuze bouwproject overhouden, mét zicht op meer miljoenen in de jaren na de opening, nu gepland in 2025.

De Feyenoord-preses brak met de traditie om een nieuwjaarsspeech uit te spreken, maar liet zich in de plaats daarvan interviewen door dagvoorzitter Jan Dirk Stouten. Behalve de ’25 miljoen eis’ – al langer als cruciaal gezien binnen de bvo – zijn andere voorwaarden dat het stadion kan worden gebouwd voor de begrote 365 miljoen euro, dat het ondernemingsplan ‘stabiel en solide‘ is en dat er voldoende financiers bereid zijn om geld in het mega-project te steken.

Quote

Als we stappen willen maken, zullen we een nieuw stadion moeten hebben

Mark Koevermans

Koevermans benadrukte nogmaals het belang van een hypermoderne thuisbasis, op een steenworp afstand van de monumentale Kuip. ,,Als we stappen willen maken, dan zullen we een nieuw stadion moeten hebben’’, sprak hij. ,,Een iconisch gebouw, waar we over 50 of 100 jaar nog spelen. Een belangrijk dossier, dat we over de streep proberen te trekken.’’

Incidenten 

De komst van een kersverse voetbaltempel op de oever van de Nieuwe Maas is al jaren een heet hangijzer in Rotterdam. Het is ook nu nog onzeker of de eerste paal in het voorjaar van 2022 de grond in kan, zeker nadat het projectbureau Feyenoord City in december een jaar uitstel aankondigde. Bovendien liet de provincie Zuid-Holland deze zomer al weten het bouwen op de Maasoever riskant te vinden, in verband met mogelijke incidenten op het water.

Binnen de gemeente Rotterdam brokkelt de steun eveneens af, waarbij ook Leefbaar Rotterdam – de grootste fractie – en de PvdA twijfels hebben over de haalbaarheid. Daarentegen maakte Feyenoord City vorig jaar bekend dat de financiering op koers ligt en het overgrote deel van de bouwplaats – langs de Korte Stadionweg – al is verworven. De projectorganisatie heeft geen alternatief plan – bijvoorbeeld het opknappen van de huidige Kuip – gemaakt.

De Feyenoord-directeur stelde dat ‘ergens deze zomer’ een knoop wordt doorgehakt. ,,Dan hopen we dat overal groen licht is gegeven.’’

  1. Marktkooplui vrezen songfestivaldorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’
    PREMIUM

    Marktkoop­lui vrezen songfesti­val­dorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’

    De marktkooplieden van de weekmarkt op de Binnenrotte maken zich grote zorgen over de komst van een Eurovision Village. Vertegenwoordigers van de ondernemers werden vandaag bijgepraat door de directie van de Rotterdamse songfestivalorganisatie. ,,Daar hoorden we dat we geen drie, maar vijf marktdagen zullen missen’’, zegt secretaris Laurenz van der Burg van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH).

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam