Feyenoord eert verongelukte supporter Rico Jansen (23) in eerste aflevering van nieuwe serie

Feyenoord heeft vandaag een ruim vier minuten durende video uitgebracht over supporter Rico Jansen (23), die eind oktober om het leven kwam bij een scooterongeluk in Vlaardingen. Het is meteen het begin van een nieuwe serie, waarin de club op zoek gaat naar wat de kracht van Feyenoord met mensen kan doen. De serie is te volgen via het Online Feyenoord Magazine, dat vandaag naar alle Legioenleden is verstuurd. De video’s komen ook op het officiële YouTubekanaal van Feyenoord.

In een speciaal eerbetoon, dat samen met Rico’s familie en vrienden is gemaakt, doen zijn broertje Nino en vriend Coen hun emotionele verhaal. Ze vertellen onder meer wie hij was, wat de rol van Feyenoord was in zijn leven en hoe zij zelf kracht putten uit Feyenoord na zijn overlijden.

Het overlijden van Jansen, die in Maasland woonde, maakte veel indruk op Feyenoord. Eerder kwam een vriend van de familie al op het idee om een Feyenoordshirt met de naam en leeftijd van Rico te laten signeren door de selectie en aan te bieden aan de ouders van het slachtoffer. Supporters van Feyenoord maakten ook een 10 meter breed spandoek ter nagedachtenis aan Rico. 

Volledig scherm
Rico Jansen twee jaar geleden met de papieren kampioensschaal die in de Kuip werd uitgedeeld rond de kampioenswedstrijd tegen Heracles. © privéfoto
  1. Marktkooplui vrezen songfestivaldorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’
    PREMIUM

    Marktkoop­lui vrezen songfesti­val­dorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’

    De marktkooplieden van de weekmarkt op de Binnenrotte maken zich grote zorgen over de komst van een Eurovision Village. Vertegenwoordigers van de ondernemers werden vandaag bijgepraat door de directie van de Rotterdamse songfestivalorganisatie. ,,Daar hoorden we dat we geen drie, maar vijf marktdagen zullen missen’’, zegt secretaris Laurenz van der Burg van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH).

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam