Feyenoord-fans moeten knuffels buiten stadion achterlaten

Feyenoorders mogen morgen tijdens de eredivisiewedstrijd tegen Excelsior in de Kuip geen knuffels mee het stadion in nemen. Verwacht wordt dat veel supporters morgen een knuffeldier zullen meebrengen voor patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis die in het stadion zitten. Het Sophia Kinderziekenhuis heeft laten weten dat vanwege gezondheidsredenen de knuffels niet mee terug naar het ziekenhuis mogen. 

In navolging van de traditie die supporters van ADO Den Haag twee jaar geleden startten, riepen verschillende supportersverenigingen Feyenoorders op knuffels mee te nemen om die in het vak van de patiëntjes te gooien. In plaats daarvan is nu een verzamelpunt opgericht buiten het stadion waar de Feyenoorders hun knuffel kunnen achterlaten. Daar kunnen de kinderen na de wedstrijd dan een knuffel uitkiezen om mee naar huis te nemen. 

De knuffels die Excelsior-fans meenemen, mogen wel het stadion in. Deze knuffels zijn van tevoren nagekeken door stewards van Excelsior en Feyenoord. Feyenoord laat weten dat het ondoenlijk is om alle knuffels na te kijken. De Excelsior-fans kunnen hun knuffels dus wel vanuit het uitvak in het vak gooien waar de kinderen van het Sophie-Kinderziekenhuis zitten.  

Het verzamelpunt voor de knuffels is te vinden bij de Feyenoord Fanshop (locatie Topsportcentrum) buiten het stadion.

Volledig scherm
Twee jaar geleden gooiden ADO-fans knuffels vanuit het uitvak in het vak waar de patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis zaten. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
5227 stemmen