Volledig scherm
Een glaasje plat mineraalwater. © Lex van Lieshout

Feyenoord gaat drinken bronwater promoten

Feyenoord gaat mineraalwater promoten. Het digitale team van de stadionclub, dat uitkomt in de e-divisie voor Nederlandse voetbalclubs, heeft zijn naam voor twee jaar verbonden aan Sourcy. 

Nederland heeft sinds vorig jaar naast de reguliere voetbalcompetitie ook een gamecompetitie waarbij Eredivisieteams het met hun eigen (betaalde) eSporter tegen elkaar opnamen. Voor Feyenoord komen dit seizoen Jimmy Donkers (Yimmie HD) en Jaey Daalhuisen (JaeyD) uit. De een 'voetbalt’ op de Playstation, de ander op het concurrerende systeem Xbox.

Volgens commercieel directeur Mark Koevermans van Feyenoord past Sourcy perfect in de ambitie van de club om meer maatschappelijke doelen te realiseren. Het kan gaan om projecten tegen overgewicht of om steun aan amateurverenigingen. ,,Het merk Sourcy sluit hier uitstekend op aan.’’ Marc Jitta van Vrumona, het bedrijf dat het bronwater op de markt brengt, is ook in zijn nopjes.

Het afgelopen seizoen pakte PSV de landstitel in de - vooral onder jongeren populaire - e-divisie. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in! 

 1. EUR neemt maatregelen: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college
  PREMIUM

  EUR neemt maatrege­len: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college

  De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft maatregelen getroffen, zodat studente Cece Dao (21) niet meer geconfronteerd wordt met de man die haar seksueel belaagd zou hebben. Toen de van oorsprong Vietnamese studente na een uitwisseling vorige maand terugkwam op de universiteit, bleek ze tot haar grote schrik bij dezelfde verplichte lessen te zijn ingedeeld. Er is nu gezorgd dat zij en de man op andere dagen colleges volgen.
 2. Man (22) die openhartoperatie op straat kreeg na steekpartij Club Vibes, maakt het beter

  Man (22) die openhart­ope­ra­tie op straat kreeg na steekpar­tij Club Vibes, maakt het beter

  De 22-jarige man die op 29 december vorig jaar bij een steekpartij bij Club Vibes zwaargewond raakte maakt het beter. Dat meldt zijn advocaat. Hij werd samen met vier vrienden die zaterdagochtend bij het verlaten van de Rotterdamse discotheek geslagen en met scherpe voorwerpen gestoken. Het 22-jarige slachtoffer kreeg op straat een openhartoperatie. Hij was vandaag bij de zitting tegen de verdachte aanwezig.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam