Feyenoord koppelt seizoenkaart aan ov-reis of parkeerplek

VIDEOEen seizoenkaart van Feyenoord wordt in de toekomst gekoppeld aan openbaar vervoer of een parkeerkaart. De bedoeling is dat supporters al in het seizoen 2019-2020 hun reis of parkeerplek moeten hebben geregeld bij de aanschaf van een nieuwe jaarkaart, zo staat in het vervoerscontract dat Feyenoord en de gemeente Rotterdam hebben gesloten.

Feyenoord wil korte metten maken met de verkeersoverlast rond voetbalwedstrijden. Bij de opening van het nieuwe stadion in 2023 moeten tienduizenden supporters extra met de trein, bus, tram of fiets komen. Parkeren op afstand wordt het toverwoord: over vijf jaar zijn er 16.000 plekken, tegen 2.500 nu.

  1. 24 uur Wilhelminapier: Zo leuk en bruisend is dit voormalige desolate havengebied geworden
    PREMIUM
    video

    24 uur Wilhelmina­pier: Zo leuk en bruisend is dit voormalige desolate havenge­bied geworden

    Met zijn woud aan torens is de Wilhelminapier niet meer weg te denken uit de skyline van Rotterdam. In pakweg twee decennia kreeg de oude havenpier een nieuw leven als als eigentijdse wolkenkrabberwijk. Hoewel nog drie torens ontbreken, nadert het nieuwe stukje stad langzaam zijn voltooiing. Het wordt drukker en drukker op de pier, sterker nog: het bruist. Hoe leuk en levendig is het eigenlijk geworden in dat voormalige desolate havengebied? We verbleven er 24 uur om dat te ervaren.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam