Volledig scherm
De huidige Kuip vanuit de lucht gezien. © ANP

Feyenoord op zoek naar aannemers voor bouw van nieuwe stadion

Feyenoord pakt door met de plannen voor een nieuw stadion. Aannemers die interesse hebben om een steentje bij te dragen aan de toekomstige voetbaltempel op Zuid worden uitgenodigd om aan te schuiven op een speciale bijeenkomst op 8 mei, tevens het startsein voor de aanmelding en selectie van bouwbedrijven voor deze megaklus.

,,Deze meeting is bedoeld voor Nederlandse en buitenlandse multidisciplinaire bouwbedrijven’’, meldt een woordvoerder van Feyenoord City. ,,Ze worden geïnformeerd over Feyenoord City, de plannen voor het nieuwe stadion en de beoogde aanpak van de aanbesteding.’’

De aanbesteding voor de bouw van het Feyenoord-stadion gaat na de zomer van start. ,,In individuele gesprekken worden de geïnteresseerde aannemers nader geïnformeerd over de plannen en gepolst over hun eigen ideeën over het project’’, luidt de uitleg. De procedure wordt rond de zomer van 2019 afgesloten met het ondertekenen van het contract met de meest geschikte aannemer.

Eerste paal

Feyenoord hoopt in 2020 de eerste paal te slaan voor het 63.000 plekken tellende thuisbasis van Feyenoord op de oever van de Nieuwe Maas. Drie jaar later moet het karwei zijn geklaard. Het project kost 365 miljoen euro. Op dit moment wordt de exploitatie doorgelicht en zoekt de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs naar geldschieters. Deze zomer hakt Feyenoord een knoop door.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam