Volledig scherm
Feyenoord-speler Dirk Kuyt met de kampioensschaal. © ANP Pro Shots

Feyenoord stopt met veiling kampioensshirts voor goede doel

Feyenoord is per direct gestopt met de veiling van de shirts van het kampioenselftal voor het goede doel. Dit vanwege ‘ernstige fraude’ bij de biedingen. Ook bleek de club helemaal niet alle wedstrijdshirts waarop fans boden, te hebben. Deze waren bijvoorbeeld al weggegeven.

Jan de Knecht on Twitter

https://t.co/JqQWhxN9Pq @VraagFeyenoord weet 100 procent zeker dat dit artikel tekstueel fout is, laat ik het zo maar netjes verwoorden !

Feyenoord wilde met de online veiling geld ophalen voor de Feyenoord Foundation en de Giovanni van Bronckhorst Foundation. De prijzen schoten direct omhoog. Bijvoorbeeld voor het shirt van Dirk Kuyt werd al snel 12.000 euro geboden.

Onder meer Feyenoordsupporter Jan de Knecht trok aan de bel. Hij kreeg het wedstrijdshirt immers van Dirk Kuyt zelf. De eerste reactie van Feyenoord was nog, dat spelers soms meerdere shirts aan hadden.

Vandaag kwam echter het bericht dat niet elk shirt dat werd geveild ‘daadwerkelijk tijdens de kampioenswedstrijd is gedragen’. Er zaten ook reserveshirts bij.

Miljoenen

De ‘ernstige fraude’ wil Feyenoord niet toelichten. De prijzen liepen echter opeens op. Zo werd op een zeker moment op het spandoek van FSV De Feijenoorder meerdere miljoenen geboden, waarbij de vraag gerechtvaardigd lijkt of dit wel een serieus bod was. Ondanks het grote enthousiasme voor doek met een zin uit het refrein van ‘Feyenoord, we houden van die club’.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

  • Binnenrotte (42%)
  • Schouwburgplein (19%)
  • Willemsplein (5%)
  • Parkkade (6%)
  • Stationsplein (5%)
  • Kralingse Bos (22%)
3302 stemmen