Het nieuwe stadion, gezien vanaf de oever van de Nieuwe Maas in Kralingen. Een blikvanger vanjewelste, maar komt-ie er ook?
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe stadion, gezien vanaf de oever van de Nieuwe Maas in Kralingen. Een blikvanger vanjewelste, maar komt-ie er ook? © OMA

Feyenoord wil met het nieuwe stadion Ajax inhalen. Maar is dat nog realistisch?

Feyenoord, zowel het stadion als de voetbalclub, heeft definitief zijn vertrouwen uitgesproken in een nieuw stadion aan de Nieuwe Maas. Als alles volgens plan verloopt, moet het zo’n zeven à acht miljoen euro per jaar meer opleveren dan de huidige Kuip. Maar deze inkomsten zijn alles behalve gegarandeerd. En aanhaken bij Ajax lijkt een illusie, ook met een groter stadion.    

  1. Handelaren willen stukjes Feyenoord City ‘wegkapen’ en zo de prijs flink opdrijven

    Handelaren willen stukjes Feyenoord City ‘wegkapen’ en zo de prijs flink opdrijven

    Om te voorkomen dat Rotterdam in de toekomst diep in de buidel moet tasten om stukjes grond in Feyenoord City te verwerven, wil de stad als eerste het recht hebben op aankoop van zo’n gebied. Vandaar dat het college van burgemeester en wethouders eerder deze week besloot de Wet voorkeursrecht gemeenten op dit deel van Zuid van toepassing te laten zijn. Zo kunnen slimme investeerders geen hoekjes Feyenoord City voor de neus van de stad wegkapen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam