Volledig scherm
Michel van Egmond schreef een boek over Christian Gyan. © Pim Ras Fotografie

Feyenoorders zamelen geld in voor oud-verdediger Gyan

Feyenoord-supporters zijn een actie begonnen om geld op te halen voor oud-verdediger Christian Gyan. De zeer geliefde oud-Feyenoorder kampt met gezondheidsproblemen en heeft het financieel zwaar.

De 38-jarige Christian Gyan was tussen 1996 en 2007 een van de geliefdste voetballers van Feyenoord. Afgelopen zaterdag kwam het boek uit van schrijver Michel van Egmond die het leven van de voetballer neerpende. In het boek ‘King – de vele wederopstandingen van Chris Gyan’ vertelt de Ghanees openhartig over de tegenslagen in zijn leven. Hij had hoge schulden en kreeg last van zijn gezondheid na zijn voetbalcarrière. Hij kreeg epileptische aanvallen waardoor hij meerdere medische onderzoeken moest ondergaan. Die leiden mogelijk tot een zware, risicovolle hersenoperatie. Daarom moest hij zijn baan in de Rotterdamse Waalhaven opzeggen.

Feyenoord-supporters voelen zich daarom geroepen hem te helpen. ,,De schulden zijn voornamelijk veroorzaakt doordat hij al die jaren zijn geld heeft gebruikt om anderen te helpen. Als De Noordzijde willen wij Gyan steunen. Feyenoorder ben je namelijk niet voor even, Feyenoorder ben je voor het leven”, schrijven de supporters. Tot nu toe is er al ruim 4.000 euro ingezameld. Doneren kan hier

Volledig scherm
Archieffoto: Christian Gyan was tussen 1996 en 2007 een van de geliefdste voetballers van Feyenoord. © ANP

In samenwerking met indebuurt Rotterdam