Volledig scherm
Fietsers kunnen hun rijtuig gratis laten graveren. © ANP

Fietsgraveeractie voor station Rotterdam Centraal

De Rotterdamse politie staat samen met de gemeente twee dagen op het Stationsplein voor Rotterdam Centraal voor een fietsgraveeractie. Rotterdammers kunnen op donderdag 5 juli en vrijdag 6 juli hun fiets gratis laten graveren. 

De actie wordt op beide dagen gehouden tussen 15.00 en 19.00 uur. Fietsers die hun rijtuig willen laten graveren, moeten een geldig legitimatiebewijs op zak hebben. 

De politie en gemeente organiseren de actie om fietsen zo sneller te kunnen traceren in het geval van diefstal. Het nummer van de gegraveerde fiets komt terecht in een landelijke database. Zo kan de politie veel sneller de fiets terugbrengen bij de juiste eigenaar. 

In Rotterdam is vorig jaar bijna zesduizend keer aangifte van fietsendiefstal gedaan. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. ‘Financiering nieuwe stadion van Feyenoord ligt op koers’
    PREMIUM

    ‘Financie­ring nieuwe stadion van Feyenoord ligt op koers’

    De financiering voor het nieuwe stadion van Feyenoord ligt op koers. In een brief aan de gemeenteraad meldt Stadion Feijenoord dat er volop interesse is om aandelen te kopen in dit megaproject in Rotterdam-Zuid. Voor ongeveer 50 procent van het benodigde aandelenkapitaal à 202 miljoen euro hebben investeerders inmiddels een ‘intentie‘ afgegeven, voor nog eens 20 procent hebben potentiële geldschieters een bijdrage in beraad.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam