Volledig scherm
PREMIUM
Het terras van restaurant Meerenbos ligt aan de kleine jachthaven. Je zit er heerlijk en de bediening is uitstekend. © Frank de Roo

Fijn relaxen aan de Rotte

TerrassentrofeeTerwijl wielrenners voorbij scheuren op de Rottedijk, geniet een gemêleerd publiek op het terras van restaurant Meerenbos van een hapje en een drankje. Worden die snel en accuraat geserveerd?

Praktisch

Restaurant Meerenbos, Rottedijk 13a, Bleiswijk, restaurantmeerenbos.nl
Open: dinsdag t/m vrijdag: 10.00 - 21.00 uur. Zaterdag en zondag: 9.30 - 21.00 uur.
Extra: Elke vrijdagavond BBQ-avond. Van donderdag t/m zondag is de mosselbar open: onbeperkt Zeeuwse mosselen eten voor 19,95 euro. Iets te vieren? Restaurant Meerenbos verzorgt recepties, bruiloften en diners. Invalidentoilet aanwezig.

Prijs

Koffie: 2,50 euro
Thee: (Slow Tea) vanaf 2,75 euro
Bier: vanaf 2,95 euro
Wijn: Sauvignon Blanc: 3,50 euro
Gefrituurde garnalen: 7,00 euro
Black Angus Burger: 14,75 euro

Tijdens een zwoele zomeravond aan de Rotte, op het terras van restaurant Meerenbos, noteren we één smetje: de kelner pakt ons biertje met zijn vingers aan de bovenkant van het glas beet, precies op de plek waar wij onze lippen tegenaan drukken.

Toch mogen we blij zijn dat er nog plek vrij is in deze zaak, geopend op 30 april 1983. Het terras, zowel op de steiger aan de Rotte als aan de restaurantzijde, met daartussen de Rottedijk, zit tjokvol. We nemen plaats op een loungebank, met een biertje in de hand, wachtend op een tafeltje. Bij voorkeur aan de Rotte.

Dat terras aan die kleine jachthaven van Bleiswijk is een van de fijnste plekken die uw terrassentester deze zomer aantreft. Een echte hot-spot met een gemêleerd publiek: oma's met rollator, jonge gezinnen, getatoeëerde mannen met hippe zonnebrillen en chique dames met dure handtasjes.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (3%)
  • Nergens (8%)
4298 stemmen