Volledig scherm
© ANP

Filmopnames in Rotterdam met helikopter voor This is Holland

EMS Films maakt vandaag filmopnames van Rotterdam vanuit een helikopter die laag boven de Maas zal vliegen. De beelden worden gebruikt voor de attractie This is Holland in Amsterdam, waarbij toeristen een deels virtuele rondleiding door Nederland krijgen.

De bedoeling is dat toeristen straks op bewegende stoelen in een theater aan de noordoever van het IJ 'als een vogel' langs Nederlandse bezienswaardigheden vliegen, waaronder de skyline en de haven van Rotterdam. 

Daartoe is vanmorgen al een eerste vlucht gemaakt. Vanmiddag tussen 16 en 17 uur gaat de helikopter opnieuw de lucht in.

Rotterdam is een van de 20 locaties waar gefilmd wordt. Uiteindelijk moet dit leiden tot de korte film This is Holland.

  1. Dit wil je zien: de Rotterdamse dansmarathon van 1983
    video

    Dit wil je zien: de Rotterdam­se dansmara­thon van 1983

    Het thuiszitten heeft ook positieve bij-effecten. Eindelijk tijd om al die oude foto’s en filmpjes te sorteren en op te knappen. De Rotterdamse amateurfilmer Theo Doeve is druk geweest met de restauratie van een oude film van de eerste grote dansmarathon in Rotterdam in 1983. ,,Om jullie wat op te vrolijken in deze moeilijke tijd’’, meldt hij bij een linkje naar YouTube waar hij de film online heeft gezet. Voor wie even wil vergeten en terug wil naar de tijd van beenwarmers, zweetbandjes, Fame, Opel Kadettjes en de stad van toen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam