Filmpje Rotterdamse mannenkapper enorme internethit

VideoDe barbiers van de Rotterdamse kapperszaak Schorem zijn mateloos populair. Dat blijkt maar weer eens uit een op het oog ‘doodgewoon’ filmpje waarin de lange manen van een man worden omgetoverd in een retrokapsel. De video is al meer dan één miljoen keer bekeken.

De barbier en kapperszaak op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is al jaren mateloos populair. Men komt van over de hele wereld naar de zaak,  waar dan ook geregeld lange rijen voor de deur staan.

In het filmpje zien we mede-eigenaar Bertus aan het werk in zijn kapperszaak met vintageaankleding. In de ouderwetse kappersstoelen wordt de klant van zijn lange manen ontdaan en krijgt hij een complete metamorfose. 

Volledig scherm
Kappers Leen (links) en Bertus (met cap) in hun immens populaire zaak Schorem aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. © Jan de Groen
  1. Na de IFFR-tijger en knalgele tennisbal nu drie blokken voor Centraal Station

    Na de IF­FR-tij­ger en knalgele tennisbal nu drie blokken voor Centraal Station

    Grote festivals en evenementen in Rotterdam spelen zich met kleurrijke promotie-beelden steeds vaker in de kijker op het plein voor Rotterdam Centraal. Was het begin dit jaar eerst de stoere tijger van het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR), daarna volgde de knalgele tennisbal van het ABN Amro World Tennis Tournament en sinds gistermorgen prijken drie gestapelde blokken op het Stationsplein, verwijzend naar de Bauhaus-tentoonstelling in Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam