Still uit The Blue Danube van regisseur Ikeda Akiri. De film over de bureaucratie in Japan is begin juni voor het eerst te zien in Europa, tijdens het IFFR.
Volledig scherm
Still uit The Blue Danube van regisseur Ikeda Akiri. De film over de bureaucratie in Japan is begin juni voor het eerst te zien in Europa, tijdens het IFFR. © Ikeda Akiri

Films, performances én kunst: dit kun je verwachten van het IFFR in juni

Met openluchtvertoningen van klassiekers uit de geschiedenis van het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR), een vleugje performances en beeldende kunst plus een nieuw programma-onderdeel genaamd Harbour eindigt in juni de 50ste editie van het bekende Rotterdamse filmfeest. 

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam