Volledig scherm
© Get Me - HIPSTER/MUSLIM:ROTTERDAMWEST (2018) - duo: Aytac & Sharif

Finale van fotoproject Hipster/Muslim in Rotterdam

Voor een tentoonstelling over stereotypering wisselden moslims en hipsters in Nederland en België van kleding en gingen met elkaar op de foto. Vanaf vrijdag zijn hun portretten voor het eerst bij elkaar te zien in één grote expositie in Rotterdam.

Volledig scherm
24 moslims en hipsters wisselden van kleding en gingen met elkaar op de foto voor een tentoonstelling over stereotypering. © Get Me- HIPSTER/MUSLIM

Met het fotoproject Hipster/Muslim, dat edities kende in Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brussel, wil initiatiefnemer Shirin Mirachor mensen op een speelse manier bewust maken van vooroordelen en hen uitdagen voorbij de baard te kijken. 

Vier jaar na de start komen de twaalf duo's bijeen voor de verzamelexpositie op het Schouwburgplein. In de Rotterdamse Schouwburg gaan ze vrijdagavond met elkaar in debat over identiteit en samenleven.

Hun foto's zijn van 30 maart tot 5 april te zien op het Schouwburgplein en daarna tot 30 april op het Kruisplein. Zowel de expositie als het debat is gratis toegankelijk.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (63%)
5868 stemmen