Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

FIOD neemt 45 miljoen sigaretten in beslag

De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft vandaag bij doorzoekingen in onder meer Rotterdam, Schiedam en Rijswijk 45 miljoen sigaretten in beslag genomen. Over de sigaretten is geen accijns en omzetbelasting betaald en op die manier is voor ongeveer 11 miljoen euro aan belasting ontdoken. De sigaretten worden vernietigd.

Bij de actie zijn drie mannen van 47, 56 en 58 jaar aangehouden op verdenking van grootschalige sigarettensmokkel. Verder is in Rotterdam een vrachtwagenchauffeur aangehouden. Zijn voertuig was woensdagavond in een loods geladen met illegale sigaretten. Ook legde de FIOD beslag op 130.000 euro contant geld, twee vrachtwagens en een bankrekening.

De drie verdachten van grootschalige sigarettensmokkel zouden deel uitmaken van een criminele organisatie die per zeecontainers sigaretten naar Nederland laat komen. Volgens de bijbehorende transportdocumenten zouden de sigaretten daarna naar een land buiten de Europese Unie gaan. Tijdens het vervoer in Nederland worden echter bijna alle sigaretten uit de containers gehaald om ze vervolgens illegaal in Nederland en andere Europese landen te verkopen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in! 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam