Volledig scherm
Bewoners in Ommoord kampen met een flinke lekkage. © HO

Flatbewoners Ommoord balen van lekkage

Een groep flatbewoners van de Debijeweg in Rotterdam-Ommoord heeft dagen veel last gehad van een lekkage. Zeker zes woningen kampen met flinke wateroverlast. Tot afgrijzen van hen heeft het heel lang geduurd voordat corporatie Havensteder in actie is gekomen.

De problemen begonnen al op eerste kerstdag. Een woning op de tiende verdieping bleek de boosdoener, die is opengebroken door de politie. Dat gebeurde tot oudjaarsdag nog twee keer, maar steeds werd er maar niets gevonden. 

Pas op oudjaarsdag werd helder waar de oorzaak zat: in het riool waar een aansluiting was losgeraakt. De zaak kon worden gerepareerd, maar de schade is groot, zeggen de bewoners. Ze vrezen dat het nog wel weken zal duren voordat de woningen weer droog zijn.

In één van de huizen is 60 liter water weggezogen met een waterzuiger, de hele woning stond blank. Ook moesten wasdrogers continu worden ingezet om drijfnatte handdoeken en badlakens te drogen om weer in te zetten.

Bewoners balen van het lakse optreden van Havensteder. ,,De politie vond het ook belachelijk dat er niet een team mensen opgezet werd om het op te lossen’’, liet een van de huurders weten. Havensteder gaat de zaak uitzoeken, liet een woordvoerster weten. ,,Het is nu een kwestie van schade opnemen en die vergoeden.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam