Volledig scherm
© Frank de Roo

Flessen bubbels vliegen dit weekend weer de winkel uit

De voorbereidingen voor de oud-en-nieuwviering zijn in volle gang. Vuurwerk kopen, bubbels inslaan. Bij wijnkoperij Platenburg aan de Goudsesingel lopen de champagnes en andere feestelijk mousserende wijnen meer dan goed.

 Julien Platenburg (33), de vierde generatie in dit uit 1894 stammende Rotterdamse familiebedrijf, heeft natuurlijk een favoriet zitten tussen de creaties van de twaalf verschillende champagnehuizen die hij verkoopt. ,,De Sousa Champagne Grand Cru Blanc des Blancs Réserve Brut. Een zachte, vriendelijke champagne. Perfect bij een jaarwisseling, vind ik.'' Voor 39 euro geeft de wijnman zijn lieveling aan een klant mee.

Voor mensen die dat bedrag wat aan de hoge kant vinden en ook nog eens dol zijn op oliebollen, hebben Julien en zijn vader Ger (70) een andere tip. Een mousserende rosé voor 15,40 euro.

De naam is net als bij de champagnes ellenlang, maar wie in de Rotterdamse wijnhandel vraagt om de Turbullent rosé heeft daar genoeg aan. ,,Deze wijn heeft maar 7 procent alcohol. Hij is dus niet zo heftig als een champagne, die op 12 à 13 procent zit. De Turbullent is friszoet en dat past prima bij oliebollen.''

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam