Om een indruk te krijgen van de flexwoningen in Nesselande, hier een impressie van soortgelijke units in Hoogvliet. In de fabriek gemaakt, snel geplaatst.
Volledig scherm
PREMIUM
Om een indruk te krijgen van de flexwoningen in Nesselande, hier een impressie van soortgelijke units in Hoogvliet. In de fabriek gemaakt, snel geplaatst. © Hodes Huisvesting

Flexwoningen voor vluchtelingen en studenten moeten enorme woningnood in Rotterdam (een stukje) terugdringen

Om de enorme woningnood in Rotterdam een stukje terug te dringen, wil de gemeente langs de Laan van Magisch Realisme in Nesselande ongeveer 150 zogeheten flexwoningen laten plaatsen. Ook speurt de gemeente elders in de stad naar plek voor zulke woningen: onder meer Feijenoord, Hoogvliet en IJsselmonde worden genoemd.

 1. Max (17) geniet van de rust in de Hoeksche Waard: ‘Het is heerlijk, je hoort zelden sirenes’
  PREMIUM
  ik zeg je

  Max (17) geniet van de rust in de Hoeksche Waard: ‘Het is heerlijk, je hoort zelden sirenes’

  Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Max Collignon geniet van de rust in de Hoeksche Waard, maar ziet met eigen ogen de klimaatsverandering. „Vroeger was het gras groen, nu zie je het al voor de zomer bruiner worden.”
 2. Mysterie in de Stormpolder: wat doet deze immense, knalgele stalen constructie daar?
  PREMIUM

  Mysterie in de Stormpol­der: wat doet deze immense, knalgele stalen construc­tie daar?

  De Stormpolder in Krimpen aan den IJssel bulkt van de mysteries. Zoals die van de enorme gele constructie van stalen buizen en binten, die op het terrein van de scheepswerf Zwijnenburg ligt opgeslagen. Het lijkt op een gigantische, gedemonteerde kermisattractie of een stukje Stormvloedkering, maar het ís de top van de goede oude Taklift 7, een beroemdheid uit de Rotterdamse haven. En inzet van een al lang voortslepende arbitragezaak.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam