Volledig scherm
Bandit. © Privéfoto

Flinke beloning uitgeloofd voor het vinden van vermiste pup Bandit

Het baasje van bullterriër pup Bandit haalt alles uit de kast om het vermiste hondje te vinden. Ondanks hulp van de brandweer, sonarboten, speurhonden, drones en het zusje van Bandit, die overkwam vanuit Duitsland, is er nog geen spoor van het dier. Er wordt nu een beloning van 2500 euro uitgeloofd voor de gouden tip die naar de hond leidt. De pup verdween vorige week maandag vanaf de Zevenhuizerplas bij Rotterdam.

Eigenaar Olaf Pak uit Nieuwerkerk aan den IJssel had de hond pas drie weken in huis. Na een wandeling speelde de hond nog even met het opspattende water, maar hij begon plots te rennen. De wanhopige eigenaar plaatste een oproep op Facebook en in korte tijd meldden 160 mensen zich om te helpen met zoeken. De fokker van de pup kwam zelfs uit Duitsland met een zusje van Bandit in de hoop dat hij de nestgeur zou oppikken. Dat leverde niets op.

Duikteam

Ook het duikteam van de brandweer, sonarboten, warmtecamera’s en een drone boven de Zevenhuizerplas resulteerden niet in de vondst van het vermiste hondje. Een speurhond sloeg aan op de plek waar Bandit verdween. De mogelijkheid bestaat dat het spoor van de hond geëindigd is bij de aangrenzende parkeerplaats. ,,Daar zou Bandit eventueel in een auto zijn geladen door een persoon. Maar dat heeft nog een open einde’’, zei Joyce Edelman, die actief mee zoekt naar de pup. 

Het hondje liep na zijn wandeling bij Zevenhuizerplas nog even los rond aan de Strandweg, waar de auto van zijn eigenaar Olaf Pak uit Nieuwerkerk aan den IJssel geparkeerd stond. Hij vertelde vorige week al aan deze krant dat zijn hond hier plotseling begon te rennen. ,,Hij rende helemaal de verkeerde kant op, de waterlijn af richting restaurant De Blokhut. Ik heb nog een half uur staan roepen en schreeuwen.’’ Het baasje heeft het hele gebied rondom het restaurant uitgekamd, maar tevergeefs.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam