Volledig scherm
© anp

FNV: Ontslaggolf bij zorginstelling Laurens

Laurens, de grootste zorginstelling van Rotterdam, heeft aangekondigd 219 medewerkers te ontslaan bij een grote reorganisatie. Dat zegt FNV. De vakbond gaat donderdag met een bezorgde delegatie van het personeel op bezoek bij de Raad van Bestuur.

Quote

Ook artsen, behandela­ren en teamlei­ders spreken hun zorgen uit over de huidige gang van zaken

Vakbond FNV

Uit een enquête blijkt dat volgens het personeel de 'harde en snelle reorganisatie van Laurens ten koste gaat van goede zorg', stelt FNV. Vijfhonderd medewerkers vulden de vragenlijst in. Bijna zeventig procent meldde dat ze er dagelijks met te weinig personeel staan.

,,Ook artsen, behandelaren en teamleiders spreken hun zorgen uit over de huidige gang van zaken,'' aldus de vakbond in een verklaring. Zorginstelling Laurens leed in 2014 voor het eerst in jaren verlies, dat vooral ontstond bij het overgenomen Thuiszorg Rotterdam. De overname leidde niet tot ontslagen.

Volledige bloei
De instelling stelde toen dat het werken in teams in de wijken 'tijd nodig had om tot volledige bloei te komen'. Onlangs kondigde de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een onderzoek aan naar mogelijk foute declaraties.

De administratie is meegenomen en medewerkers zijn ondervraagd. Het onderzoek moet uitwijzen of er fouten zijn gemaakt, en zo ja, of er sprake is van opzet. Bij opzet zou het fraude zijn.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam