Volledig scherm
Foort van Oosten © anp

Foort van Oosten nieuwe burgemeester Nissewaard

VVD-Kamerlid Foort van Oosten wordt de nieuwe burgemeester van Nissewaard. Dat is maandagavond bekendgemaakt in de raadsvergadering. Hij was voor zijn Kamerlidmaatschap raadslid in Schiedam en was daar ook een halfjaar wethouder.

Van Oosten (41)  heeft in zijn portefeuille in de Tweede Kamer justitie en koninklijk huis. Hij volgt Mirjam Salet op die in september met pensioen ging. De nieuwe burgemeester begint, als de minister van Binnenlandse Zaken de voordracht van de gemeenteraad volgt, eind februari. In de tussentijd past waarnemend burgemeester Govert Veldhuijzen op de gemeente.

De vertrouwenscommissie wilde een kandidaat met humor. ,,Dat heeft hij met ook genoeg dosis zelfreflectie,’’ zegt Jeroen Postma, voorzitter van de vertrouwenscommissie. Van Oosten beaamt dat. ,,Ik heb voldoende zelfspot.‘’

De oud-advocaat, getrouwd en vader van een zoon van elf jaar, is gekozen uit negen kandidaten (acht mannen en een vrouw) die commissaris van de koning Jaap Smit op gesprek had gestuurd. 

Later op de avond gaat de VVD’erin op de keus die op hem is gevallen. Hij moet nog enige voorzichtigheid betrachten omdat de benoeming pas over een aantal weken officieel wordt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (21%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (79%)
9061 stemmen