Volledig scherm
Foort van Oosten © anp

Foort van Oosten nieuwe burgemeester Nissewaard

VVD-Kamerlid Foort van Oosten wordt de nieuwe burgemeester van Nissewaard. Dat is maandagavond bekendgemaakt in de raadsvergadering. Hij was voor zijn Kamerlidmaatschap raadslid in Schiedam en was daar ook een halfjaar wethouder.

Van Oosten (41)  heeft in zijn portefeuille in de Tweede Kamer justitie en koninklijk huis. Hij volgt Mirjam Salet op die in september met pensioen ging. De nieuwe burgemeester begint, als de minister van Binnenlandse Zaken de voordracht van de gemeenteraad volgt, eind februari. In de tussentijd past waarnemend burgemeester Govert Veldhuijzen op de gemeente.

De vertrouwenscommissie wilde een kandidaat met humor. ,,Dat heeft hij met ook genoeg dosis zelfreflectie,’’ zegt Jeroen Postma, voorzitter van de vertrouwenscommissie. Van Oosten beaamt dat. ,,Ik heb voldoende zelfspot.‘’

De oud-advocaat, getrouwd en vader van een zoon van elf jaar, is gekozen uit negen kandidaten (acht mannen en een vrouw) die commissaris van de koning Jaap Smit op gesprek had gestuurd. 

Later op de avond gaat de VVD’erin op de keus die op hem is gevallen. Hij moet nog enige voorzichtigheid betrachten omdat de benoeming pas over een aantal weken officieel wordt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
9471 stemmen