Volledig scherm
Henk van Os, voorman van de Partij 18Plus. © Adrianne Koning006

Formatie Ridderkerk ‘nog oriënterend’

De formatie van een nieuwe coalitie in Ridderkerk zit nog in een ‘oriënterende’ fase. Dat zegt voorman Henk van Os van de Partij 18Plus, die na de gemeenteraadsverkiezingen de grootste is geworden in Ridderkerk en de gesprekken leidt.

,,We voeren op dit moment oriënterende gesprekken. Dat doen we met alle partijen’’, is het weinige dat Van Os wil loslaten. ,,Ik kan op dit moment echt niet veel meer zeggen’’, aldus de partijleider. ,,Misschien is er eind volgende week meer te vertellen.’’

18Plus werd in Ridderkerk vorige maand de winnaar met vijf zetels. Dat was er vier jaar geleden nog maar een. De raad van 29 stoelen telt na de verkiezingen liefst elf partijen, waarvan er drie een zetel hebben.

De partij heeft uitgesproken standpunten zoals het behoud van de zelfstandigheid van de gemeente Ridderkerk, In buurgemeente Barendrecht won Echt voor Barendrecht (EVB) dat uitgaat van de zelfstandigheid van Barendrecht. De winnaar staat bij de formatie echter buitenspel. De andere zes partijen werken aan een nieuwe coalitie onder leiding CDA-formateur Piet Boekhoud.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam