Volledig scherm
© Forum voor Maassluis

Forum voor Den Haag mag niet, Forum voor Maassluis juist wél

Forum voor Den Haag lijkt te veel op Forum voor Democratie, zo bepaalde de Raad van State deze week. Het Maassluise centraal stembureau keurde onlangs echter wel Forum voor Maassluis goed, de nieuwe partij van Jan van den Hoek.

Het centraal stembureau heeft terecht besloten dat de politieke partij Forum voor Den Haag niet onder die naam mag deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart, stelt de Raad van State. De naam is ‘te weinig onderscheidend’ en ‘misleidend’.

De naam werd eind december geweigerd omdat die te veel zou lijken op Forum voor Democratie, de bestaande politieke beweging van Thierry Baudet, die twee zetels telt in de Tweede Kamer.

Verschil

Jan van den Hoek richtte eind vorig jaar ook een nieuwe partij op: Forum voor Maassluis en kreeg daarvoor wél toestemming. ,,Ik heb wel een aantal aanvullende vragen moeten beantwoorden’’, vertelt hij. ,,Zo was men benieuwd of ik een verbintenis heb met Baudet. Nou, die heb ik niet. Ons programma is ook helemaal niet op dat van hem gebaseerd. Wij vinden Forum voor Maassluis een naam die de lading dekt. Maar wij hebben helemaal niets met Baudet te maken.’’

Een woordvoerder van de gemeente Maassluis stelt dat de uitspraak van Raad van State in Maassluis geen gevolgen heeft. Er is niet geprotesteerd tegen het besluit van het Maassluise centraal stembureau om de registratie van de nieuwe partij in te willigen. ,,Daarmee is het besluit, dat is genomen op basis van informatie van de Kiesraad, definitief en rechtsgeldig’’, aldus de zegsman.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je hier gratis in! 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8035 stemmen