Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Fotograaf vast voor saboteren spoor

Twee Vlaardingers (21 en 23 jaar) die afgelopen woensdagavond werden aangehouden nadat op het treinspoor tussen Vlaardingen en Maassluis balken waren neergelegd, ontkennen iets met deze gevaarlijke situatie te maken te hebben. De mannen blijven langer in voorlopige hechtenis.

De rechter-commissaris, aan wie ze vandaag zijn voorgeleid, neemt de zaak hoog op. Het tweetal wordt officieel verdacht van het opzettelijk veroorzaken van gevaar voor het treinverkeer. De jongste van de twee is freelance fotograaf en levert regelmatig materiaal aan persbureau AS Media, het ANP, de internetsite Vlaardingen24 en diverse ander media. 

Geblokkeerd
AS Media-baas Peter Croes baalt van de situatie. Hij benadrukt dat de fotograaf geen dienstbetrekking heeft bij zijn persbureau en dat direct maatregelen zijn getroffen. ,,We hebben zijn account geblokkeerd.'' 

De twee mannen werden woensdagavond laat opgepakt nadat het kenteken van hun auto was genoteerd. Getuigen hadden rond elf uur twee mannen zien rondhangen bij de spoorwegovergang aan de Schenkelsdijk in Maassluis.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (64%)
4592 stemmen