Jos Verveen op het Centraal Station in Rotterdam:  ,,Met Leefbaar hebben we goede zaken kunnen doen.’’ Maar de coalitie bevalt D66-leden steeds minder goed. Zeker nu Leefbaar de aanval opent op halalslagerijen en ‘haatmoskeeën’.
Volledig scherm
PREMIUM
Jos Verveen op het Centraal Station in Rotterdam: ,,Met Leefbaar hebben we goede zaken kunnen doen.’’ Maar de coalitie bevalt D66-leden steeds minder goed. Zeker nu Leefbaar de aanval opent op halalslagerijen en ‘haatmoskeeën’. © Sanne Donders

‘Fractie van D66 is te volgzaam’

interviewD66-raadslid Jos Verveen was de man die in toom gehouden moest worden om het Rotterdamse stadsbestuur overeind te houden. Hij geeft na vier jaar een kijkje achter de schermen. 

  1. Aan de wieg van een icoon: Marcel is zijn hele loopbaan al nauw betrokken bij de jarige Erasmusbrug
    PREMIUM
    Erasmusbrug 25 jaar

    Aan de wieg van een icoon: Marcel is zijn hele loopbaan al nauw betrokken bij de jarige Erasmus­brug

    Hij kent letterlijk élk onderdeeltje van de Erasmusbrug. Marcel Walravens stond dan ook als jonge ambtenaar aan de wieg van iets dat zou uitgroeien tot een icoon van Rotterdam. De brug viert binnenkort zijn 25ste verjaardag en krijgt daarom de komende weken extra aandacht in het AD. Walravens is trots én laconiek: ,,In de basis is een brug een plank over een sloot.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam