Fred Westerbeke krijgt zijn onderscheiding uit handen van minister Ferd Grapperhaus.
Volledig scherm
Fred Westerbeke krijgt zijn onderscheiding uit handen van minister Ferd Grapperhaus. © Ministerie van Justitie en Veiligheid

Fred Westerbeke benoemd tot Commandeur in Orde van Oranje-Nassau

Rotterdammer Fred Westerbeke (57) is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn werk als hoofdofficier bij het Landelijk Parket en voor zijn verdiensten bij het onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. 

Westerbeke werd voorgedragen voor de onderscheiding op initiatief van nabestaanden van slachtoffers van de MH17-ramp. Dat maakte veel indruk op de nieuwe politiechef. 

Hij kreeg de onderscheiding gisteren uit handen van minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Dat gebeurde tijdens zijn afscheid als hoofdofficier van het Landelijk Parket. Als hoofdofficier leidde de Rotterdammer de voorbije jaren het Joint Investigation Team (JIT) dat onderzoek deed naar het vliegtuig dat werd neergehaald door een BUK-raket afkomstig uit Rusland. 

Westerbeke heeft zijn toga ingeruild voor een politie-uniform. Vandaag is hij begonnen als nieuwe baas van de Rotterdamse politie. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam