Volledig scherm
Gebakken sprinkhaan © Jan de Groen

Gebakken krekels met bulgur: insecten bereiden én eten kun je leren

Wegens succes komt een opmerkelijke workshop terug bij de Volksuniversiteit Rotterdam: insecten koken én eten. ,,Eet één keer in de week insecten in plaats van vlees.”

Meelwormen, krekels, sprinkhanen eten? Dat kan en is zelfs lekker, zegt voedingsdeskundige Annemiek van Dorst die de workshop insecten koken en proeven verzorgt bij de Volksuniversiteit Rotterdam op 20 maart. ,,De belangstellenden die erop af komen, zijn mensen die het ‘altijd al eens wilden doen’, of mensen die in Azië of Afrika wel eens een insect hebben gegeten en dat hier ook willen doen’’, vertelt van Dorst. Ze wil het onderwerp normaal maken. We eten ongemerkt al 500 gram insecten per jaar via allerlei voedingsproducten waarin deze zijn verwerkt. Een bekend voorbeeld is de roze kleur van de roze koek: afkomstig van de luis.

Gebakken krekels

Behalve lekker kan het ook een oplossing zijn in de toekomst, gelooft de voedingsdeskundige. ,,Ik zeg niet: we moeten van vlees af. Maar we kunnen er wel over nadenken of dit een alternatief kan zijn voor vis of vlees. Bovendien moeten we steeds meer mensen voeden op aarde.” Altijd insecten op tafel hoeft niet van haar, eens in de week maakt al een verschil. En ze zijn ook echt lekker, vindt ze. Haar lievelingsrecept is gebakken krekels met bulgur. In de workshop maken deelnemers verschillende gerechten. Die worden verdeeld over kleine bordjes, zodat iedereen van alles kan proeven. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
4597 stemmen