Volledig scherm
Een persoon wordt per brancard afgevoerd na de aanvaring. © Media TV

Gebotst riviercruiseschip kan weg vervolgen, vier gewonden niet meer aan boord

videoHet riviercruiseschip MS Alina dat gisteren op de Nieuwe Maas in Rotterdam in aanvaring kwam met een aangemeerd schip kan zijn weg vervolgen. Dat meldt een woordvoerder van de Scylla-vloot, waar de MS Alina onder valt. Van de zeven gewonde passagiers die naar het ziekenhuis moesten, zijn er drie weer aan boord gekomen. Vier anderen blijven achter.  In totaal liepen achttien opvarenden letsel op.

Op het moment dat de schepen gisteren net voor het middaguur botsten, waren 203 passagiers en 48 crewleden aan boord. Het overgrote deel bestond uit Duitsers. Verder waren er 48 Oostenrijkers, twee Zwitsers en twee inwoners van de Dominicaanse Republiek aan boord.

Klap

De MS Alina raakte tijdens het keren op het water met de achterzijde een ander riviercruiseschip (de Viking Skadi), dat aangemeerd lag. Het zorgde voor een flinke klap, waardoor veel opvarenden hun evenwicht verloren en vielen. Hoe het kan dat de keermanoeuvre verkeerd afliep, wordt nog verder onderzocht, meldt Scylla. De materiële schade bleek dusdanig gering dat het schip wel verder kan varen en het vervolg van de reis niet in het gedrang komt. Ook de Viking Skadi liep vermoedelijk nauwelijks schade op. 

Het scheepvaartbedrijf laat weten de hulpdiensten dankbaar te zijn voor het snelle handelen. ,,Politie, ambulances en brandweer waren snel ter plaatse en boden de gepaste hulp aan de passagiers van het schip”, aldus Scylla in een verklaring.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6493 stemmen