Geen Battle of the Drums dit jaar vanwege werkzaamheden aan Hofplein, Coolsingel en Schiedamsedijk
Volledig scherm
Geen Battle of the Drums dit jaar vanwege werkzaamheden aan Hofplein, Coolsingel en Schiedamsedijk © Frank de Roo

Geen Battle of Drums als opmaat tot Zomercarnaval vanwege vele opbrekingen in centrum

Rotterdam Unlimited vindt dit jaar in afgeslankte vorm plaats. De opbrekingen op het Hofplein, de Coolsingel en de Schiedamsedijk in het centrum van de Maasstad maken een normaal festival onmogelijk: aan vrijwel het hele evenemententerrein wordt gewerkt.

De altijd druk bezochte Battle of Drums is genoodzaakt om een jaar over te slaan. Verder biedt Rotterdam Unlimited deze zomer geen openluchtpodia, geen festivalmarkt en geen cateringvoorzieningen op de Coolsingel.

Zomercarnaval

De straatparade van het Zomercarnaval, de grote publiekstrekker van Rotterdam Unlimited, vindt wel plaats op zaterdag 25 juli. Ook zal er een live programma zijn in de Doelen en in de Doelen Studio en op het Centraal Station en het Stationsplein. Tevens zijn er pop up optredens in de binnenstad.

Quote

We ondervin­den al een paar jaar hinder van grote wegwerk­zaam­he­den in de stad

Guus Dutriex, Directeur Ducos Productions

Directeur Guus Dutrieux van productiebedrijf Ducos betreurt de gang van zaken. ,,Natuurlijk moeten die werkzaamheden worden uitgevoerd, maar een aangepast festival heeft niet onze voorkeur’’, geeft hij aan. Dutrieux zag echter geen andere oplossing. ,,We ondervinden al een paar jaar hinder van grote werkzaamheden in de stad. Daardoor moeten wij extra maatregelen nemen en dat levert extra kosten op.”

Zo moest het podium dat op het Hofplein staat al eens richting Weena worden verplaatst. ,,Daar levert het meer geluidsoverlast op en daar moeten we dan weer oplossingen voor bedenken. Voor een gratis festival is dat niet meer te doen. Dus doen we een jaar een stapje terug”, aldus Dutrieux. ,,Het is jammer, maar volgend jaar is de Coolsingel klaar en kunnen we weer helemaal los.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam