Volledig scherm
Barendrechter Kees Pieters pleitte opnieuw voor de bouw van de turbines op zee in plaats op land. © Jan Kok

‘Geen draagvlak voor windmolenplannen’

Inwoners van Hellevoetsluis, Westvoorne, Albrandswaard en Barendrecht hebben vanmorgen bij Provinciale Staten van Zuid-Holland opnieuw geprotesteerd tegen de plannen voor de bouw van windmolens in hun gemeenten. De insprekers wezen de Staten erop dat de voorstellen geen draagvlak onder de bevolking hebben.

,,Er is geen draagvlak voor plek F’’, sprak Corry van Mook van de Stichting Windmolens N57 Nee uit Hellevoetsluis. ,,U kunt beter optie G opplussen. Stuur een handige windboer daar op af.’’ Locatie F is langs de provinciale N57 bij Hellevoetsluis. Volgens de actievoerders kunnen de molens beter langs de Haringvlietdam komen. ,,Dit is onbehoorlijk bestuur, zo wordt de kloof tussen burgers en overheid steeds groter’’, aldus Van Mook. Ook vanuit Rockanje en Westvoorne klonk protest.

Wethouder Marco Goedknegt van Albrandswaard stelde dat zijn gemeente al genoeg voor de kiezen heeft gehad met onder meer polder Buytenland, verwarde personen en kliniek Kijvelanden. ,,Jammer dat daar ook nog windmolens bij moeten komen.’’

Barendrechter Kees Pieters pleitte opnieuw voor de bouw van de turbines op zee in plaats op land. Dat zou tientallen miljoenen euro’s subsidiegeld schelen.

Provinciale Staten beslissen vandaag over de 17 beoogde plekken in de regio Rotterdam die samen goed moeten zijn voor ongeveer 40 windmolens. De turbines zouden er volgens de provincie Zuid-Holland binnen drie jaar kunnen staan. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam