Volledig scherm
Barendrechter Kees Pieters pleitte opnieuw voor de bouw van de turbines op zee in plaats op land. © Jan Kok

‘Geen draagvlak voor windmolenplannen’

Inwoners van Hellevoetsluis, Westvoorne, Albrandswaard en Barendrecht hebben vanmorgen bij Provinciale Staten van Zuid-Holland opnieuw geprotesteerd tegen de plannen voor de bouw van windmolens in hun gemeenten. De insprekers wezen de Staten erop dat de voorstellen geen draagvlak onder de bevolking hebben.

,,Er is geen draagvlak voor plek F’’, sprak Corry van Mook van de Stichting Windmolens N57 Nee uit Hellevoetsluis. ,,U kunt beter optie G opplussen. Stuur een handige windboer daar op af.’’ Locatie F is langs de provinciale N57 bij Hellevoetsluis. Volgens de actievoerders kunnen de molens beter langs de Haringvlietdam komen. ,,Dit is onbehoorlijk bestuur, zo wordt de kloof tussen burgers en overheid steeds groter’’, aldus Van Mook. Ook vanuit Rockanje en Westvoorne klonk protest.

Wethouder Marco Goedknegt van Albrandswaard stelde dat zijn gemeente al genoeg voor de kiezen heeft gehad met onder meer polder Buytenland, verwarde personen en kliniek Kijvelanden. ,,Jammer dat daar ook nog windmolens bij moeten komen.’’

Barendrechter Kees Pieters pleitte opnieuw voor de bouw van de turbines op zee in plaats op land. Dat zou tientallen miljoenen euro’s subsidiegeld schelen.

Provinciale Staten beslissen vandaag over de 17 beoogde plekken in de regio Rotterdam die samen goed moeten zijn voor ongeveer 40 windmolens. De turbines zouden er volgens de provincie Zuid-Holland binnen drie jaar kunnen staan. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Charlois door Tasha's lens: fotografe portretteert buurtbewoners
    Video

    Charlois door Tasha's lens: fotografe portret­teert buurtbewo­ners

    ,,Ze begon me meteen te fotograferen, zonder het te vragen. Dat was niet de bedoeling'', zegt Richardson. Toen ze er iets van zei, verontschuldigde Tasha Orlova zich en legde ze uit waarom ze in de zaak was. ,,Om inwoners uit Charlois te fotograferen en ze zo dichter bij elkaar te brengen'', zegt Tasha. ,,Mensen wonen wel bij elkaar in de straat of buurt, maar hoe goed kennen ze elkaar nou echt?'' En dus trok Orlova er met haar camera op uit in Rotterdam-Zuid. Charlois in. Bakkers, kappers, mensen op straat. ,,Want ieder mens is interessant en heeft een mooi verhaal. Dat mogen mensen best van elkaar weten.''

In samenwerking met indebuurt Rotterdam