Filmfestival Roffa Mon Amour is vanavond van start gegaan bij AVL Mundo aan de Keileweg.
Volledig scherm
Filmfestival Roffa Mon Amour is vanavond van start gegaan bij AVL Mundo aan de Keileweg. © Jan de Groen

Geen festivals? Films kijken in de buitenlucht kan deze zomer wél

Festivals kunnen deze zomer door corona niet doorgaan, maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks meer gebeurt. Want de openluchtbioscopen vinden wel plaats, zij het klein opgezet. Vanavond ging Roffa Mon Amour van start in Rotterdam, volgende week volgt de Pleinbios.

 1. Deze tieners bedachten zich geen moment en hielpen jongen (9) uit de sloot: ‘Hij huilde erg hard’
  PREMIUM

  Deze tieners bedachten zich geen moment en hielpen jongen (9) uit de sloot: ‘Hij huilde erg hard’

  Nee, het was voor een 9-jarige jongen uit Spijkenisse geen fietsritje naar school, zoals alle andere. Op de vroege dinsdagmorgen vertrok hij van huis, maar bij het eerste bruggetje op zijn route ging hij onderuit. Met gloednieuwe fiets en al kwam hij in de sloot terecht. Een groep tienermeiden schoot hem te hulp. ,,Sommige jongeren gaan filmen als zoiets gebeurt. Deze meiden deden wat ze moesten doen: helpen.’’
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  10

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam