Volledig scherm
© ANP

Geen kort geding AD-Feyenoord: toch eigen livebeelden van huldiging op AD.nl

AD zendt de eventuele huldiging van Feyenoord, maandag in de Kuip, toch live, en met eigen beelden, uit op AD.nl. Het mediabedrijf en de Rotterdamse club hebben dat met elkaar afgesproken. Daarmee is het kort geding van de baan dat vanmiddag zou dienen in Rotterdam. Het AD had dit aangespannen tegen Feyenoord en de gemeente.

Als de Rotterdamse club zondag tegen AZ de KNVB-beker wint, wordt de selectie een dag later om 14.00 uur in de Kuip gehuldigd. Feyenoord had de rechten om de festiviteiten rechtstreeks uit te zenden exclusief gegeven aan FOX Sports en RTV Rijnmond. Andere media konden wel filmen in het stadion, maar mochten deze beelden pas na 15.30 uur uitzenden. Het AD ging niet akkoord met dit embargo en wil live en op haar eigen manier verslag kunnen doen van de huldiging, net als afgelopen maandag bij het kampioensfeest van PSV in Eindhoven.

Feyenoord vond dat zij als organisator van het evenement en gebruiker van het stadion mag bepalen welke mediapartijen toestemming krijgen voor een liveregistratie. Volgens de AD-hoofdredactie heeft zij het recht zelf verslag te doen van dit event, omdat hier sprake is van vrije nieuwsgaring bij een publiek feest waartoe iedereen (anders dan bij een voetbalwedstrijd) gratis toegang heeft. Een huldiging van Feyenoord is traditioneel op de Coolsingel, maar deze ligt open wegens een grootscheepse renovatie. Daarom wordt naar de Kuip uitgeweken.

Feyenoord is nu alsnog akkoord gegaan en laat het AD toch een eigen liveverslag uitzenden. Daarom ziet het AD af van een oordeel van de rechter. ,,Wij kunnen ons nu helemaal richten op het verslaan van de bekerfinale en de eventuele huldiging'', aldus Paul van den Bosch namens de AD-hoofdredactie. ,,We zijn tevreden dat de vrijheid van nieuwsgaring maandag niet op de tocht staat.'' 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam