Volledig scherm
Medewerkers van de RET wijzen onder meer op de (on-)veiligheid op weg naar de ‘uithoeken’ van het Rotterdamse metronet. © ANP

‘Geen metro naar vuurwerk Hoek van Holland en Nesselande’

Bij de komende jaarwisseling rijden er mogelijk geen metro’s naar de vuurwerkshows in Hoek van Holland en Nesselande. Onder het personeel van het Rotterdamse vervoersbedrijf RET zou daar geen draagvlak voor zijn. Wel is er dan een metro van en naar het Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug in het centrum van de stad. Leefbaar Rotterdam wil een raadsdebat.

Medewerkers van de RET wijzen onder meer op de (on-)veiligheid op weg naar de ‘uithoeken’ van het Rotterdamse metronet. De beide stranden van Hoek van Holland en Nesselande zijn in het verleden het toneel geweest van ongeregeldheden. De vervoerders vrezen voor herhaling.

De gemeente Rotterdam wil de metro-inzet met de jaarwisseling nog niet bevestigen. Wel laat de woordvoerder van burgemeester Ahmed Aboutaleb weten dat er volgende week een brief over de kwestie komt. De zegsman van de RET geeft aan nog in gesprek te zijn met de gemeente Rotterdam over hoe de metro’s met oud en nieuw rijden.

De vuurwerkshows op de stranden van Hoek van Holland en Nesselande worden de komende jaarwisseling voor het eerst gehouden.

Oppositiepartij Leefbaar Rotterdam is verbaasd over de plannen voor het schrappen van de metro. ,,De RET wil de metro uitbreiden naar de hele Randstad, maar op oudejaarsavond laten ze iedereen liever dronken in auto stappen omdat ze geen zin hebben om naar Nesselande en de Hoek te rijden. Dat is toch de omgekeerde wereld’', zegt raadslid Benvenido van Schaik. Hij heeft voor komende donderdag een debat in de gemeenteraad aangevraagd en wil opheldering over de kwestie.

Overigens was er vorig jaar ook ophef over de metro, die toen met oud en nieuw niet naar Nesselande doorreed, maar stopte bij Capelsebrug. Er was ook geen verbinding met Pernis en Hoogvliet, waardoor de bewoners uit die wijken en uit de randgemeenten Spijkenisse, Albrandswaard, Lansingerland en Capelle aan den IJssel de dupe werden.

De Rotterdamse metro rijdt op 31 december 2019 en 1 januari 2020 opnieuw een speciale dienstregeling, die om 22.00 uur begint en tot 02.00 uur duurt. Er zal iedere 10 minuten een metro zijn op de lijnen C (Capelsebrug-Vijfsluizen) en E (Meijersplein-Slinge). In die periode staan de poortjes open, zodat reizigers gratis kunnen reizen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (63%)
6474 stemmen