Volledig scherm
© AD

‘Geen raakvlakken tussen moord en liquidatiepoging’

De mislukte liquidatie van Hasan el Sadiki op het W.G. Witteveenplein in Rotterdam-Zuid begin dit jaar heeft niets van doen met de moord op Cuma Pinar, die eind 2010 werd doodgeschoten. Dat zegt advocaat Haroon Raza, die El Sadiki en zijn familie bijstaat. Hij reageert hiermee op beweringen van meerdere bronnen. 

De moord op Pinar (42) werd nooit opgelost. De Hoogvlieter zou niet lang voor zijn dood een partij van 30 kilo heroïne hebben weggetipt en zou dat met de dood hebben moeten bekopen. Bronnen rond het onderzoek stellen dat El Sadiki zou weten wie achter de moord zit en daar, zeven jaar later, wel eens over zou kunnen gaan praten. Daarom zou de aanslag op zijn leven zijn gepleegd.

Raza stelt nadrukkelijk dat er geen aanwijzingen zijn dat zijn cliënt ook maar iets te maken heeft gehad met de moord op Pinar. ,,Ik ken dat dossier en op geen enkele wijze blijkt dat hij als verdachte zou zijn aangemerkt’’, zegt de strafpleiter. ,,Ook uit het onderzoek dat loopt naar de schietpartij waarbij mijn cliënt ernstig gewond is geraakt, blijken er geen raakvlakken te zijn met de zaak Pinar. Sterker nog, de achtergronden van de zaak lijken een heel andere kant op te gaan.’’