Volledig scherm
Onder grote geheimhouding en strenge veiligheidsmaatregelen is de wagen van geheim agent 007 afgeleverd bij de Rotterdamse Kunsthal © wfa

Geheime operatie rond 007-wagen in Rotterdam

Niemand minder dan Pierce Brosnan in de persoon van 'Bond, James Bond' scheurde er in, de lichtgrijze Aston Martin DB5. Maandagmiddag dook deze wereldberoemde klassieker uit GoldenEye opeens op in Rotterdam.

Volledig scherm
De 'Rotterdamse' Aston verwierf wereldfaam dankzij Pierce Brosnan in de film Goldeneye. © belga
Volledig scherm
De Aston Martin DB5 krijgt een speciale plek op de tentoonstelling Designing 007. © wfa

Onder grote geheimhouding en strenge veiligheidsmaatregelen werd de wagen van geheim agent 007 afgeleverd bij de Rotterdamse Kunsthal. Het is het eerste stuk van de tentoonstelling Designing 007: Fifty Years of Bond Style, die vanaf 12 oktober is te zien in de kunstinstelling aan de Westzeedijk. 'Het was een geheime operatie, maar nu dus niet meer,' zegt een Kunsthalwoordvoerder.
'Maar hij is nu veilig binnen. Het is het eerste object en ook gelijk een van de meest in het oog springende. De Aston Martin DB5 zal een speciale plek op de tentoonstelling krijgen. Waar hij nu staat? Nou, niet op onze parkeerplaats.'
De komende weken komen meer dan 500 gadgets, kostuums en rekwisieten voor de tentoonstelling aan in Rotterdam. Samen met vele filmfragmenten zal vijftig jaar filmgeschiedenis van James Bond in de Kunsthal tot leven worden gebracht. Designing 007 was hiervoor te zien in Moskou.

Het laatste nieuws uit Rotterdam vind je hier.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam