Nog een week kan er worden geschaatst op Schaatsbaan Rotterdam. Dan wordt de baan op de hockeyvelden van Leonidas in Kralingen weer afgebroken.
Volledig scherm
Nog een week kan er worden geschaatst op Schaatsbaan Rotterdam. Dan wordt de baan op de hockeyvelden van Leonidas in Kralingen weer afgebroken. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Gek op ‘pootje over’: Schaatsbaan Rotterdam is in trek, maar sluit bijna voor dit seizoen

De schaatskoorts in Rotterdam is nog nooit zo hoog geweest, zeggen ze bij Schaatsbaan Rotterdam. Ondanks alle coronabeperkingen is er de afgelopen drie maanden volop geschaatst. ‘Pootje over’ kan nog één week. Vrijdag 4 maart is de laatste dag voor de baan op de hockeyvelden van Leonidas in Kralingen. 

 1. Stefan schaatste een Elfstedentocht van 540 rondjes op de schaatsbaan: ‘Was een lekker stukje’
  TWEE MINUTEN MET

  Stefan schaatste een Elfsteden­tocht van 540 rondjes op de schaats­baan: ‘Was een lekker stukje’

  Wat doe je als de echte Elftstedentocht en de alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk opnieuw niet doorgaan? Dan rijd je die toch gewoon op de schaatsbaan in de buurt, dacht Stefan van Steekelenburg (51) uit Nieuwerkerk aan den IJssel. De fervent schaatser en ijsmeester van Schaatsbaan Rotterdam schaatste woensdag de 200 kilometer lange tocht der tochten in 6 uur en 47 minuten.
 2. Lach terug bij Zwaluwen en Binnenmaas, XerxesDZB krijgt tik: lees hier alles over het amateurvoetbal
  PREMIUM
  Voetbal Totaal

  Lach terug bij Zwaluwen en Binnenmaas, XerxesDZB krijgt tik: lees hier alles over het amateur­voet­bal

  Het blijft ongemeen spannend in de Rotterdams getinte vierde divisie, zeker nu Zwaluwen gaat winnen. De Vlaardingers verrasten tegen ARC. XerxesDZB is juist weer wat verder van de vierde divisie. FC Binnenmaas won onder de nieuwe interim-trainer eindelijk weer eens, met een voorname rol van zijn zoon. Wat gebeurde er nog meer op de velden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.
  Pernis, Rotterdam, Heijplaat, Hoogvliet, Rozenburg, Hoek van Holland

In samenwerking met indebuurt Rotterdam