Volledig scherm
In de woning in de Wijnbrugstraat in Rotterdam-Centrum vonden agenten nog zes vuurwapens, waarvan twee automatische. Daarbij 200.000 euro aan contanten en 40 kilo hasj. © Politie

Geld, drugs en automatische wapens in Rotterdams huis

Een 31-jarige nerveuze Rotterdammer heeft de politie gisteren op het spoor gebracht van een woning vol geld, hasj en automatische vuurwapens. 

De man had volgens de politie bij een verkeerscontrole zichtbaar zenuwen. Dat had hij vermoedelijk, omdat hij in zijn jaszak 85.000 euro had zitten. Hij kon niet verklaren waarmee zo'n grote hoeveelheid geld had verdiend.

Omdat de politie en het Openbaar Ministerie (OM) het vermoeden hadden dat het om crimineel geld ging, werd de woning van de man in de Wijnbrugstraat in het centrum van Rotterdam doorzocht. Daar lagen zes vuurwapens, waarvan twee automatische. Ook werd nog 200.000 euro en 40 kilo hasj aangetroffen.  Alles is in beslag genomen.

Eerder deze week hield de politie op de Binnenrotte in Rotterdam een fouilleeractie. Daar bleek een man 10.000 euro op zak te hebben. Bij controle van zijn woning even verderop aan de Oppert bleek dat hij daar nog 51.000 euro had liggen. 

850.000 euro

Na een tip deed de politie ook onderzoek in een woning aan de Lamsrustlaan in Rotterdam-Hillegersberg. Speurwerk in een berg papieren leidde tot de inbeslagname van het pand, dat een waarde heeft van 850.000 euro. Wat precies de reden is voor de inbeslagname van de woning is niet bekend. Ook sieraden, luxe schoenen, tasjes met geld en audiospullen ter waarde van 30.000 euro werden ingenomen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam