In de hekken van zwembad De Fakkel in Ridderkerk is prikkeldraad geweven, maar in de gemeenteraad bestaan twijfels of dat afdoende is om jeugdige raddraaiers tegen te houden.
Volledig scherm
In de hekken van zwembad De Fakkel in Ridderkerk is prikkeldraad geweven, maar in de gemeenteraad bestaan twijfels of dat afdoende is om jeugdige raddraaiers tegen te houden. © AD

Geld ontbreekt om zwembad De Fakkel in Ridderkerk helemaal veilig te maken

Het is nog maar de vraag of alle maatregelen kunnen worden genomen om zwembad De Fakkel in Ridderkerk helemaal veilig te maken na de ongeregeldheden van zaterdag 29 juni. Wethouder Henk van Os betwijfelt of beheerder Sport en Welzijn dat kan betalen. Het gaat onder meer om het plaatsen van een hoger hek met prikkeldraad en de invoering van een pasjessysteem. 

  1. Burgemeester wacht spervuur aan vragen over ongeregeldheden in zwembad De Fakkel

    Burgemees­ter wacht spervuur aan vragen over ongeregeld­he­den in zwembad De Fakkel

    Burgemeester Anny Attema van Ridderkerk moet donderdagavond tijdens een gemeenteraadsvergadering rekening houden met een spervuur aan vragen over ongeregeldheden, anderhalve week geleden in recreatiebad De Fakkel. Daar klommen jongeren over een hek om binnen te komen en zorgden jongeren voor handgemeen. Jonge kinderen werden omvergelopen en er werden spullen uit kluisjes gestolen. Het zwembad moest met hulp van de politie worden ontruimd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam