Volledig scherm
De gemeente Nissewaard maakte onder meer kosten door een informatieavond in het stadhuis in Spijkenisse te houden. © John de Pater

‘Geld van opvang vluchtelingen moet naar alle minderbedeelden’

Het plan van de gemeente Nissewaard om één miljoen euro - een bedrag dat overbleef omdat de opvang van vluchtelingen in Spijkenisse niet doorging - alsnog volledig uit te geven aan asielzoekers, kan niet rekenen op steun van alle partijen in de raad. Nissewaard Lokaal. vindt dat een groot deel van het bedrag ook naar andere minderbedeelde inwoners van Nissewaard moet.

De gemeente wil de komende maanden 3 ton inzetten voor extra taallessen en begeleiding van vluchtelingen. De besteding van het resterend bedrag van 7 ton laat het college aan het volgende gemeentebestuur over, na de verkiezingen in maart.

Volgens raadslid Tom den Daas van Nissewaard Lokaal is het in principe logisch dat de gemeente een deel van dat miljoen wil inzetten voor projecten voor deze groep. Het geld was immers in eerste instantie ook voor hen bedoeld.

Maar omdat het bedrag niet geoormerkt is, kan het dus ook gebruikt worden voor andere doeleinden in de gemeente. ,,Die eerste drie ton daar ben ik het helemaal mee eens. Daar ga ik niet moeilijk over doen’’ benadrukt Den Daas. ,,Maar die 7 ton, daar moeten we nog over in overleg, over wat we daarmee kunnen doen. Als het beleid wordt voor mensen die het echt nodig hebben, kan het ook naar minder bedeelde Nederlanders gaan.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam