Volledig scherm
Agenten zochten onmiddellijk naar sporen op de Socratesstraat. © AD

Geliquideerde Samir el B. was ondergedoken in Rotterdam

De man die afgelopen vrijdag werd neergeschoten in Rotterdam-Lombardijen en zondag aan zijn verwondingen bezweek is de 29-jarige Belgisch-Marokkaanse Samir el B. uit Deurne (B). Volgens bronnen rond het onderzoek zat hij enkele maanden in Rotterdam ondergedoken om aan gevangenisstraf, die hem door de rechtbank van Antwerpen was opgelegd, te ontkomen.

El B. werd vrijdagavond in de Socratesstraat neergeschoten, de straat waar hij onderdak had gevonden. De man werd geraakt door meerdere kogels. In kritieke toestand werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij zondag na amper een verklaring te hebben afgelegd. Omdat hij gebruik maakte van verschillende identiteiten was het voor de politie lastig om snel vast te kunnen stellen wie de zwaargewonde man werkelijk was.

De politie bevestigt dat het slachtoffer 'ineen woning aan de Socratesstraat verbleef'. Of hij daar alleen bivakkeerde of met anderen, is niet bekend.

Volgens Belgische bronnen verhuisde El B. twee jaar geleden naar Nederland om te ontsnappen aan de gevangenisstraffen die hem waren opgelegd. Hij werd in 2015 veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar nadat hij in 2014 in de haven van Antwerpen met nog wat handlangers was opgepakt voor drugssmokkel. De bende haalde ladingen cocaïne uit containers. Bij het binnenhalen van 56 kilo coke werden El B. en zijn maten gepakt.

El B. ging tegen de straf in hoger beroep, maar ook het Hof van Beroep in Antwerpen veroordeelde hem tot drie jaar cel.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam