Volledig scherm
PREMIUM
Kampioensselfie op het Hofplein. © anp

Gelukkig hebben we de foto's nog

FeyenoordDe schaal is binnen, het leven gaat verder. De grote vreugde over de landstitel van Feyenoord luwt langzaam weer. Is het mogelijk het voetbalgeluk nog even vast te houden? Nee, zegt de geluksprofessor. Maar foto's brengen wel de sfeer terug.

Volledig scherm
Op straat herinnert alleen de Feyenoordtram nog aan het grote feest van zondag en maandag. © AD

Op de deur van de Feyenoord Fan­shop op Rotterdam Centraal hangt een handgeschreven briefje. 'Wegens omstandigheden zijn wij vandaag pas om 11.00 uur open', is er met hanenpoten op gepend. De medewerkers van de winkel vol rood-witte clubparafernalia hebben de afgelopen weken topuren gedraaid en zijn door de baas getrakteerd op een personeelsfeest. Ook mochten ze de ochtend erna wat later beginnen.

Voor de dichte deur verzamelt zich een uitdijende groep wachtenden. Bij een stel met twee rolkoffers is het geduld op. Vrouwlief tikt dwingend met haar ringen tegen de ruit. Of de deur niet wat eerder open kan, gebaart ze. Er moet immers een vliegtuig naar Griekenland worden gehaald, maar ze vertrekken niet naar Schiphol voor er twee kampioensshirts in de bagage zitten. ,,Daar gaan we heel vaak mee op de foto'', voorspelt haar man met een grijns. Ze willen het kampioensgevoel graag nog even vasthouden.

Nog maar enkele dagen geleden wemelde het in Rotterdam van de supporters met rood-witte shirtjes. Overal in de stad kwam je ze tegen. Zoals op het Zuidplein, waar groepen jongeren uren na de huldiging nog door het overdekte winkelcentrum liepen, met hun laatste restje stem de naam van hun club scanderend. Zelfs de winkeliers die de rondhangende scholieren doorgaans liever kwijt zijn dan rijk sloegen het tafereel met een glimlach gade.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam