Volledig scherm
De Hoven worden binnenkort gesloopt. © Jan de Groen

Gemeente Capelle komt niet met noodplan voor bewoners Hoven die dakloos raken

De gemeente Capelle aan den IJssel komt niet met een noodplan voor de tientallen bewoners van de Hoven die nog geen nieuw onderkomen hebben gevonden. Het stadsbestuur heeft geen idee om hoeveel mensen dat precies gaat.

Dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van de PvdA. Die partij wilde weten of er een noodplan komt als blijkt dat straks veel mensen uit de Hoven op straat komen te staan. Ze moeten komende maand hun huis uit omdat de portiekflats in het centrum van Capelle tegen de vlakte gaan. Er komt een nieuwe woonwijk met koopwoningen en huurwoningen in de vrije sector.

Vervangende woonruimte

De huidige flats zijn sociale huurwoningen en veel mensen hebben door de lange wachtlijsten nog geen vervangende woonruimte kunnen vinden. Het stadsbestuur weet niet om hoeveel mensen dit gaat. Begin van deze maand woonden er nog 130 gezinnen, waarvan zestien met kinderen, die een tijdelijk huurcontract hadden. Zij krijgen geen urgentie en verhuisvergoeding aangeboden.

‘Deze bewoners moeten eventueel zelf kijken of ze terechtkunnen in hun eigen netwerk (familie, vrienden, kennissen)’, aldus het college van burgemeester en wethouders. De PvdA riep het college op om een informatiebijeenkomst te organiseren om de bewoners uit te leggen hoe het straks verder moet.

Dat is het stadsbestuur niet van plan. ‘Havensteder heeft alle adressen benaderd voor een huisbezoek. Ook zijn er informatiepakketten verstrekt.’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam