Volledig scherm
Het Instagram-account van de gemeente Rotterdam. © Instagram gemeenterotterdam

Gemeente Rotterdam bij koplopers op social media

Van alle Nederlandse gemeenten is Rotterdam het meest actief op Instagram. Op Twitter en Facebook behoort de stad ook tot de koplopers. Dat blijkt uit onderzoek van Buzzcapture, dat een Gemeenteindex heeft gemaakt.

De gemeente Rotterdam heeft maar liefst 6790 volgers op Instagram en al meer dan 374 foto's geplaatst. De stad wordt, op het snel opkomende kanaal met 1,8 miljoen Nederlandse gebruikers, op grote afstand gevolgd door 's-Hertogenbosch dat 1481 volgers heeft en iets minder berichten heeft geplaatst.

Twitter
Slechts zes Nederlandse gemeenten hebben geen Twitter-account, van alle andere gemeenten verstuurt 59 procent gemiddeld iedere dag minstens een tweet de wereld in. De meeste actieve gemeente op dit sociale medium is Utrecht, die per werkdag gemiddeld 20 tweets verstuurt. Rotterdam stuurt gemiddeld zo'n 13 tweets per werkdag de wereld in en staat daarmee op de tweede plaats.

De Maasstad staat op de derde plek als het gaat om de meeste volgers op Twitter. Amsterdam staat met bijna 90.000 volgers helemaal bovenaan, gevolgd door Den Haag (43.016) en Rotterdam (30.638).

Facebook
Op Facebook staat Rotterdam op een vijfde plek, achter 's-Hertogenbosch, Maastricht, Groningen en Den Haag. Het algemene Facebook-account van Rotterdam heeft daar slechts 7984 likes, een schril contrast met de 30.638 volgers op Twitter. Toch laat de gemeente Utrecht en Amsterdam op Facebook achter zich. 

De gemeente Rotterdam heeft bovendien nog een aantal Facebook-accounts voor bepaalde thema's. Daar heeft de stad ook veel likes. Zo heeft de pagina Rotterdam Binnenstad bijvoorbeeld 15.000 likes.

Buzzcapture is specialist in het monitoren en analyseren van onder meer online nieuws en sociale media. Op de website van het bedrijf kan worden ingezoomd op de eigen gemeente om het aantal likes, berichten, volgers/inwoners en het totaal aantal volgers te bekijken.

Volg het AD Rotterdams Dagblad ook op Facebook.