In de groene stroken aan de overkant van de sloot, komt straks de begraafplaats aan de Maeterlinckweg op Rotterdam-Zuid.
Volledig scherm
PREMIUM
In de groene stroken aan de overkant van de sloot, komt straks de begraafplaats aan de Maeterlinckweg op Rotterdam-Zuid. © Frank de Roo

Gemeente Rotterdam: Islamitische begraafplaats met plek voor 3000 moslims naast Zuiderbegraafplaats

Na een lange zoektocht van vier jaar kunnen moslims voor eeuwig begraven worden in de Maasstad. De gemeente wijst een plek aan, naast de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam-Lombardijen.  

 1. Zoveel aandacht voor één Nederlandse dader en zo weinig voor honderdduizenden slachtoffers
  PREMIUM
  Column

  Zoveel aandacht voor één Nederland­se dader en zo weinig voor honderddui­zen­den slachtof­fers

  ‘Subh Navratri, subh Navratri’, ik schrijf het zo netjes mogelijk en probeer geen fouten te maken. De h na de b. Het betekent ‘fijne Navratri’, een hindoefeest, en ik schrijf het voorin mijn boek. Ik zet ook mijn handtekening (blijft leuk) en schrijf ‘bedankt voor de aandacht’. Zo voel ik dat, want in Rotterdam liggen maar weinig mensen wakker van de genocide op de Jezidi’s. Of van het leed van andere slachtoffers van IS.
 2. Wethouder Kurvers over van het gas af: ‘We houden rekening met de tarieven’

  Wethouder Kurvers over van het gas af: ‘We houden rekening met de tarieven’

  Zijn bewoners duurder uit als ze van het gas af zijn? Het is voor Vestia een van de redenen om voorlopig niet mee te doen met het grote ‘van het gas af’-project aan de Rotterdamse Heindijk. Maar wethouder Bas Kurvers (stedelijke ontwikkeling, VVD) verzekert dat rekening wordt gehouden met de tarieven, als particuliere bewoners overschakelen van een cv-ketel naar stadsverwarming. ,,Met de warmteleveranciers voor individuele aansluitingen maken we goede afspraken over de tarieven voor stadsverwarming’’, laat Kurvers weten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam