Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Erik van 't Woud

Gemeente Rotterdam organiseert kleding- en sneakerruil

In het kader van de toch al dure decembermaand roept de gemeente Rotterdammers op hun ongedragen kleding en sneakers met elkaar te ruilen. Op 8 december vindt in BlueCity een ruilmiddag plaats.

,,We kopen meer kleding dan ooit tevoren”, aldus Rotterdam Duurzaam, een initiatief van de gemeente. Volgens de organisator van het ruilfestijn heeft 70 procent van de Nederlanders tussen de vijf en twintig kledingstukken in de kast liggen die nooit worden gedragen. Het evenement moet dienen als duurzaam alternatief voor de koopdrang van Rotterdammers. 

Iedere deelnemer - zowel mannen als vrouwen zijn welkom - mag minimaal twee en maximaal 8 kledingstukken of paren sneakers meenemen. Voor ieder item dat de ruilers zelf meenemen, krijgen ze een bonnetje om een ander stuk uit te zoeken. Kleding die aan het einde van de dag overblijft, gaat naar een goed doel. 

Verschillende Rotterdamse vintage verkopers zullen hun waar uitstallen en er is gelegenheid voor een hapje en een drankje. Het moet een leuke, maar ook een leerzame middag worden. Naast het ruilen van kleding en schoenen, hoopt de gemeente dat er ook gesprekken zullen worden gevoerd over duurzaamheid in de mode-industrie. 

De gemeente vraagt een entreeprijs van 6 euro om de kosten te dekken. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6625 stemmen