Reizigers met mondkapjes op station Rotterdam Centraal. Ook voor Rotterdammers die geen mondkapjes kunnen betalen, moet het OV toegankelijk blijven en dus stelt de gemeente Rotterdam mondkapjes ter beschikking.
Volledig scherm
Reizigers met mondkapjes op station Rotterdam Centraal. Ook voor Rotterdammers die geen mondkapjes kunnen betalen, moet het OV toegankelijk blijven en dus stelt de gemeente Rotterdam mondkapjes ter beschikking. © ANP

Gemeente verstrekt gratis mondkapjes voor Rotterdammers die dat echt niet zelf kunnen betalen

De gemeente Rotterdam stelt mondkapjes beschikbaar voor Rotterdammers met een laag inkomen. De mondkapjes kunnen via het AOW- en jeugdtegoed worden aangeschaft bij de HEMA of de thuiszorgwinkels van Vegro. Ook de Voedselbank verstrekt klanten een mondkapje. Zo kunnen Rotterdammers met een krappe beurs ook blijven reizen met het openbaar vervoer.

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Schelvis fileert Feyenoord City: 'Dit komt uit de gemeente'
  Play

  Schelvis fileert Feyenoord City: 'Dit komt uit de gemeente'

 2. Samenvatting | ADO Den Haag - Feyenoord
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Feyenoord laat zich ringeloren bij hekkenslui­ter ADO

  2 mei

Rotterdam