Gemeentelijke ombudsman Anne Mieke Zwaneveld concludeert dat meerdere gemeente in de regio Rotterdam klachten niet goed afhandelen.
Volledig scherm
Gemeentelijke ombudsman Anne Mieke Zwaneveld concludeert dat meerdere gemeente in de regio Rotterdam klachten niet goed afhandelen. © Frank de Roo

Gemeenten handelen klachten van eigen burgers niet goed af

Meerdere gemeenten in de Rotterdamse regio handelen klachten van burgers niet goed af. De wettelijke afhandelingstermijnen worden geregeld ruim overschreden, blijkt uit onderzoek van de gemeentelijke ombudsman Anne Mieke Zwaneveld.

 1. Naomi (17) ontmoette haar vriend tijdens dansen in de regen: ‘Ik heb al bijna twee maanden verkering’
  PREMIUM
  ik zeg je

  Naomi (17) ontmoette haar vriend tijdens dansen in de regen: ‘Ik heb al bijna twee maanden verkering’

  Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Naomi Zark uit Capelle aan den IJssel heeft katten die graag een vorkje mee prikken: „Rickie staat op mijn schouder als ik eet en dan moet je oppassen.”
 2. Zestig fans Union Berlin aangehouden, Duitsers beklagen zich over behandeling door politie
  Update

  Zestig fans Union Berlin aangehou­den, Duitsers beklagen zich over behande­ling door politie

  Enkele tientallen supporters van Union Berlin zijn voorafgaand aan de wedstrijd in de Kuip slaags geraakt met de Mobiele Eenheid (ME) bij de Rotterdamse Oranjeboomstraat. Ook waren Duitse supporters in Rotterdam-Lombardijen op zoek naar Feyenoordfans om daarmee de confrontatie aan te gaan. In totaal zijn zestig supporters van Union Berlin aangehouden. De politie verwacht dat het aantal aanhoudingen nog oploopt.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam